Taekwon-Do Academie Pyeonghwa

De betekenis van Pyeonghwa is vrede. De lessen zijn op donderdag van 19.00 – 20.00 uur in de Léghe Polder in de sportzaal, bij voldoende aanmeldingen zal er een jeugd en volwassenen uur gegeven worden.

De Beuningse Sabina Scipio, zal de lessen van de Academie gaan verzorgen aan alle sporters vanaf 7 jaar. Taekwon-Do is ook uitermate geschikt voor mensen met een hogere leeftijd en mensen met een lichte handicap, denk aan autisme, down syndroom, ADHD en NHA.
Sabina is een gediplomeerde instructeur welke les geeft in de traditionele Taekwon-Do.

Is Taekwon-Do een vechtsport? Nee, niet helemaal maar mensen leren zich wel goed te verdedigen, de sport valt eigenlijk onder de vechtkunst. Je sport alleen op eigen niveau, maar ook als groep, je hebt elkaar nodig waardoor Taekwon-Do als sport ook een sociale inslag heeft.
Dit houdt in dat men niet alleen bezig is met stoten en trappen, maar waar men naast zelfverdediging ook aan zijn/haar mentale en lichamelijke ontwikkeling werkt, Taekwon-Do is een manier van levensstijl gebaseerd op ethiek en moraal. Taekwon-Do heeft een Pedagogische waarde, door de lijn te volgen van de grondleerstellingen.
Hierdoor zullen de Taekwondoins positieve psychosociale effecten ondervinden van onder meer:
– Doorzettingsvermogen
– Oprechtheid
– Zelfcontrole
– Zelfvertrouwen
– Zelfstandigheid
– Agressie afname

De Taekwon-Do is een sport onderdeel die binnen de Martial Arts behoort, men kan er in wedstrijdverband trainen, maar de meeste tijd zal liggen in het technische deel van de sport.
Men kan meer informatie krijgen door naar de website te gaan: www.taekwondoacademiepyeonghwa.nl of email naar: info@taekwondoacademiepyeonghwa.nl

Lessen kosten € 25,00 per maand (minimaal 5 maanden).
Maar er zijn nog wat extra kosten voor b.v. de juiste kleding en aanmelding.
Informeer voor uw exacte kosten op info@taekwondoacademiepyeonghwa.nl
Om te sporten heeft men een dobok nodig, hand en voetbeschermers, hoofdbeschermer en een bitje. Deze zijn via Sabina te bestellen.