Stichting Rechtswinkel Beuningen

Sinds 29 november 1988 kent Stichting Rechtswinkel Beuningen haar bestaan, met als doel om kosteloos rechtshulp te verlenen aan de inwoners van gemeente Beuningen en omstreken. Dit vindt plaats door het houden van spreekuren in de Lèghe Polder.

Het team van Rechtswinkel Beuningen bestaat uit ruim twintig studenten. Allen hebben hun propedeuse behaald en hebben voldoende kennis om onze bezoekers zo goed mogelijk te helpen. Ook zijn onze vrijwilligers gespecialiseerd in verschillende richtingen, denk bijvoorbeeld aan strafrecht, ondernemingsrecht, burgerlijk recht, notarieel recht en bestuursrecht. Deze verschillende specialisaties komen ten goede aan de verschillende vragen die wij op onze spreekuren ontvangen. Deze vragen zullen door ons in behandeling worden genomen. Binnen twee weken schrijven wij een juridisch advies waarin de vraag wordt beantwoord en advies wordt gegeven over eventuele vervolgstappen. Voordat we het advies naar onze cliënten/bezoekers sturen, zal deze worden gecontroleerd door onze kwaliteitscommissie. Deze commissie bestaat uit studenten die al gevorderd zijn met hun studie en voor langere tijd deel uitmaken van de Rechtswinkel. Hiermee waarborgen wij de kwaliteit van onze adviezen. Voor meer informatie over onze Rechtswinkel kunt u terecht op www.rechtswinkelbeuningen.nl.

Mocht u met een juridisch vraagstuk worstelen, Rechtswinkel Beuningen is er voor alle inwoners van gemeente Beuningen en omstreken. Wij geven u graag juridisch advies op vrijwillige basis. U bent elke maandagavond en woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur welkom op ons spreekuur!