Vacature: Penningmeester

Sociaal Cultureel Centrum De Lèghe Polder is dé plek voor sociale contacten tussen burgers van de gemeente Beuningen.
Een goed bereikbare en gezellige locatie waar activiteiten op kunst-, muziek-, sport-, en cultuurgebied plaatsvinden.

Wegens uitbreiding van het stichtingsbestuur van S.C.C. De Lèghe Polder zijn we op zoek naar bestuursleden. Daarnaast zijn we naarstig op zoek naar een Penningmeester.

 

Vacature: Penningmeester

Sociaal Cultureel Centrum De Lèghe Polder zoekt een nieuwe penningmeester voor het bestuur. Hij / zij is onbezoldigd lid van het van het bestuur van de Stichting Sociaal Cultureel Centrum De Lèghe Polder en werkt samen in het dagelijks bestuur met de voorzitter en de secretaris en met de overige algemene bestuursleden.

De penningmeester bepaalt in overleg met bestuur het financiële beleid en levert een actieve bijdrage aan de visie en beleidsontwikkeling van de Stichting. Belangrijke taak is het (laten) verzorgen en opstellen van de meerjarenbegroting en jaarrekening. Je houdt toezicht op de financiën (beheert de rekening, (salaris)betalingen, liquiditeit, planning en control). Als Penningmeester neem je actief deel aan het maandelijkse bestuursoverleg. Verder ben je de verbinder tussen ons externe administratiekantoor en de interne (verhuur)administratie.  

Specifieke werkzaamheden:

 • Voeren van financieel beleid en planning
 • Samen met beheerder zorgen voor een goed beheer van kasgeld en kasstromen, facturatie, etc.
 • Betalingen van facturen, salarissen, belastingen e.d.
 • Contactpersoon voor bankzaken
 • Verantwoordelijk voor het aanleveren van de informatie en administratie aan het administratiekantoor ten behoeve van de salarissen, btw-aangiftes en jaarrekening.

Ervaring

 • Het goed kunnen inrichten van de financiële processen (verwerken facturen, banken, reserveringssysteem, facturatie, etc.)
 • Ervaring hebben met de werkwijze in verenigingen/stichtingen is een pré
 • Bij voorkeur kennis hebben van het voeren van financieel beleid

Persoonlijke eigenschappen

 • Integer en transparant
 • Kan goed plannen en organiseren
 • Heeft cijfermatig inzicht en analytisch vermogen
 • Heeft een doortastende, samenwerkingsgerichte persoonlijkheid
 • Kan besluitvormingsprocessen hanteren
 • Onderschrijft de stichtingswaarden, onder meer verantwoordelijkheidszin, gelijkwaardigheid en solidariteit

Denk jij de penningmeester of het algemeen bestuurslid te zijn waar wij naar op zoek zijn? Mail naar bestuur@leghepolder.nl voor een reactie of meer informatie.

 

Gewijzigde openingstijden

Doordat er veel activiteiten zijn stopgezet i.v.m. het Corona virus zijn de openingstijden tijdelijk aangepast.
De bibliotheek is tijdens deze uren bereikbaar.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Maandag 16 maart: 12.00 – 21.00 uur
Dinsdag 17 maart: 13.30 – 22.00 uur
Woensdag 18 maart: 13.30 – 21.00 uur
Donderdag 19 maart: 08.30 – 22.00 uur
Vrijdag 20 maart: 13.30 – 18.00 uur
Zaterdag 21 maart: Gesloten
Zondag 22 maart: Gesloten
Maandag 23 maart: 13.00 – 21.30 uur
Dinsdag 24 maart: 13.30 – 22.00 uur
Woensdag 25 maart: 13.30 – 21.00 uur
Donderdag 26 maart: 08.30 – 20.00 uur
Vrijdag 27 maart: 08.30 – 20.00 uur
Zaterdag 28 maart: Gesloten
Zondag 29 maart: Gesloten

Goedkope rijbewijskeuring Senioren in Beuningen

 

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 27 januari, 11 en 27 februari, 10 en 26 maart en vervolgens twee keer per maand in het Dorpshuis de Lèghe Polder.

Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: .

Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 50,00, medisch, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 70,00.

Leden van CNV/FNV/ouderenbonden en/of thuiszorgorganisaties krijgen € 10,00 korting op bovenstaande prijzen.

Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

 

Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden en is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

U beantwoordt de vragen en stuurt de Gezondheidsverklaring naar het CBR. Het kan een aantal weken duren voordat u de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt van Het CBR (per post of via de mail).

De verwerking en beoordeling door het CBR kan meerdere maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ruim van tevoren een afspraak te maken voor de keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Vacature: Enthousiaste oproepkracht (18+)

Sociaal Cultureel Centrum De Lèghe Polder zoekt enthousiaste oproepkracht 18+.

Het dorpshuis De Lèghe Polder is een ontmoetingsplek voor veel inwoners van het dorp Beuningen en van alle verenigingen en instellingen die het dorpshuis gebruiken voor het organiseren van veel en verschillende activiteiten. Kortom een dorpshuis dat bruist!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste oproepkracht die, op basis van minimumloon, het team wil komen versterken in de avonduren en tijdens extra activiteiten in het weekend.

Wij zoeken naar mensen met een flexibele instelling.  Een gastheer/gastvrouw voor het uitvoeren van alle voorkomende barwerkzaamheden die samenhangen met het ontvangen van gasten.

Onze opzet is dat je beschikbaar bent voor één of meerdere dagdelen.

Heb je belangstelling, neem dan contact op met de beheerder, Marc de Bruijn, via beheerder@leghepolder.nl of met Rosanne Nijsse, via bestuur@leghepolder.nl.

Twee kasten met bordspellen gedoneerd aan De Lèghe Polder

Stichting De SpeelOsaurus in Beuningen heeft twee kasten vol met bordspellen gedoneerd aan De Lèghe Polder in Beuningen.
Dit omdat ouders en kinderen zich dan niet meer hoeven te vervelen tijdens het wachten als hun zoon, dochter, broertje of zusje bijvoorbeeld aan het sporten is. Zij kunnen dan tijdens het wachten een spelletje spelen.

De SpeelOsaurus heeft een duurzame visie daarom kiezen ze er voor veel spullen te recyclen en een tweede leven te geven. Zo ook de bordspellen; deze zijn door de kringloopwinkel Bijwa gedoneerd aan de SpeelOsaurus en krijgen dus nu een nieuw leven in de Leghe Polder.

Loket Duurzaam Wonen Plus verhuist naar de Lèghe Polder

Vanaf maandag 16 september heet het Loket Duurzaam Wonen een nieuw adres. Het loket zit vanaf die datum in De Lèghe Polder.

Energiebesparende maatregelen in en rond uw woning zorgen voor meer wooncomfort en een lagere energierekening.
Hierdoor verbeteren de waarde en het energielabel van uw woning. Ook helpt u de klimaatverandering tegen te gaan.
Bij Loket Duurzaam Wonen Plus kunt u gratis, onafhankelijke informatie en een persoonlijk advies over energiebesparende maatregelen krijgen. Ook voor informatie over het zelf opwekken van energie en het verduurzamen van uw woon- en leefomgeving kunt u bij het loket langskomen. De adviseurs kunnen u informeren en helpen bij de verschillende financieringsmogelijkheden en het aanvragen van subsidies

Het loket heeft een vrij inloop spreekuur op maandagmiddag tussen 13:30 en 17:00 uur.
Meer informatie: www.duurzaamwonenplus.nl

Extra Zwangerfit op maandag

De cursus Zwangerfit is nu in De Lèghe Polder OOK op maandag avond, Dit naast de cursus die al op woensdag was.

De cursus is erop gericht de algehele conditie, de stabiliteit en de spierkracht te trainen waardoor eventuele klachten in de zwangerschap voorkomen kunnen worden. Daarbij draagt algehele fitheid bij aan een voorspoedige bevalling en versnelt dit het herstel na de bevalling.

Meer informatie? Kijk in het menu onder activiteiten en dan “Voor uw gezondheid“.

GOEDKOPE RIJBEWIJSKEURING

GOEDKOPE RIJBEWIJSKEURING

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 26 juli, 23 augustus, 27 september en vervolgens eens per maand in het Dorpshuis de Lèghe Polder, Schoolstraat 16. Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.
Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 50,00, medisch, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 70,00.
Leden van CNV/FNV/ouderenbonden en/of thuiszorgorganisaties krijgen € 10,00 korting op bovenstaande prijzen.

Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden en is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).
U beantwoordt de vragen en stuurt de Gezondheidsverklaring naar het CBR. Het kan een aantal weken duren voordat u de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt van Het CBR (per post of via de mail).
De verwerking en beoordeling door het CBR kan meerdere maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ruim van tevoren een afspraak te maken voor de keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Engels Conversatie lessen

Vergroot en verbeter jouw spreekvaardigheid en woordenschat.
Ga je op vakantie, ontmoet je Engels sprekende mensen, wil je met ze kunnen praten? Dat kan! Ik leer jou wat jij wil zeggen in mijn doeltreffende laagdrempelige en interactieve Engelse Conversatie lessen.

Waar: Dorpshuis De Leghe Polder
Wanneer: Maandag 26 Augustus
Tijd: 19.30- 20.30

Aanmelden:
Stuur een mail naar just-talking@kpnmail.nl voor 18 augustus met daarin je naam, adres en telefoon nummer. Ik zal je dan terug bellen en doorgeven in welke groep je wordt geplaatst, afhankelijk van het gesprek dat ik met jou voer. Vragen mail dan ook gerust.