Het foto album van De Lèghe Polder:

Veteranendag

Ook in de gemeente Beuningen wonen veel veteranen. Voor hen was er op zaterdag 22 juni een veteranenbijeenkomst. Deze dag is bedoeld als eerbetoon aan Nederlandse veteranen. De bijeenkomst is een gelegenheid voor erkenning en begrip voor de Beuningse veteranen en de mogelijkheid voor de veteranen om elkaar te ontmoeten. Tijdens het officiële deel was er een woordje van Burgemeester Daphne Bergman en werden er kransen gelegd. Daarna was er een gezellige bijeenkomst met lunch in dorpshuis De Lèghe Polder. De foto's zijn gemaakt door Jos

Peter en de Wolf

Kunst en Volharding speelde Peter en de Wolf. Dit muziekstuk van de Russische componist Prokofjev zou ieder kind gehoord moeten hebben: een meeslepend sprookje met fantastische muziek. De musici uit het orkest van Kunst en Volharding onder leiding van dirigent Sjef de Kort, brengen samen met verteller Paul Groos dit bijzondere verhaal. En met verteller Paul is een middag van ademloos luisteren gegarandeerd! Dansers van Marcella Moves beelden het verhaal uit met hun dans en zorgen zo dat dit spannende avontuur écht tot leven komt. In deze muzikale vertelling voor de hele familie hoorde en zag je Peter, de wolf en alle andere hoofdpersonages herkenbaar voorbijkomen, elk personage heeft zijn eigen melodie, instrument en danser. Een interactieve, muzikale vertelvoorstelling voor kinderen, die ook vaders, moeders, ooms, tantes, opa’s en oma’s vanaf de eerste minuut weet te boeien. Op 11 mei 2019 werden er twee voorstellingen gegeven in De Lèghe Polder. De foto's zijn gemaakt door Jos.

Vrouwendag

Vrijdag 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Op deze dag stonden vrouwenthema's centraal die te maken hebben met emancipatie en participatie. Dit jaar is het thema: 'Heldinnen', met extra aandacht voor dames die zich hebben ingezet voor de rechten van de vrouw of voor gelijkheid, of soms ook iets dichter bij huis: vrouwen die zich enthousiast inzetten voor hun medemens. De Beuningse viering van Internationale Vrouwendag vond plaats in Bibliotheek Beuningen en De Leghe Polder. Het doel was ontmoeting en het vergroten van de maatschappelijke betrokkenheid. Op het programma stond: Opening door Burgemeester Bergman, een documentaire, Beuningse heldinnen in het zonnetje, een speeddate met de heldinnen, een workshop zumba door Confidance, Syrische dans en allerlei hapjes en drankjes, verzorgd door nieuwkomers.

Burgemeester op bezoek

18 Januari is burgemeester Daphne Berman (van de gemeente Beuningen) in De Lèghe Polder langs geweest. Bewoners uit Beuningen konden kennis maken met de nieuwe burgemeester onder het genot van een kopje koffie.

OV-Infodag

Informatiebijeenkomst voor senioren over reizen met het openbaar vervoer en de OV-chipkaart, in opdracht van de Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland. Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig of moet men een kaartje kopen bij de kaartautomaat. We merken dat het voor senioren soms lastig is om hier mee om te gaan omdat ze niet weten hoe de OV-chipkaart of de kaartautomaat werkt. Om antwoorden op hun vragen te geven, organiseert de gemeente Beuningen i.s.m. de Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland een informatiebijeenkomst in de Lèghe Polder in Beuningen. OV-ambassadeurs informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart.

Huldiging Bob Walker

Zeven jaar geleden zette Bob Walker in Beuningen een school voor Japanse Krijgskunsten op, Shin Sei Ryu. In deze school brengt hij verschillende takken van sport samen. Walker wordt beloond met een zesde DAN graad Jukado. Wethouder Pim van Teffelen reikte de graduatie uit in De Lèghe Polder.

NieuweBeheerder

Ard neemt afscheid als beheerder van De Lèghe Polder. Hij heeft een andere baan gevonden. Mark neemt zijn taken over als nieuwe beheerder.

VvSB-Handwerken

Handwerken bij de Vereniging van Senioren Beuningen. Altijd een gezellige bezigheid.

VvSB-Populisme

De Vereniging van Senioren Beuningen gaf een lezing over Populisme,

Veteranendag 2017

Veteranendag 2017 op17 juni. Na eerste het menument bezocht te hebben liepen de gasten naar De Lèghe Polder voor muziek en een hapje.

Shin Sei Ryu vechtsportschool Examens

Shin Sei Ryu vechtsportschool Examens van de leerlingen die elke week trainen in De Lèghe Polder.