BREAKDANCE

Kun jij niet stilzitten als je een lekkere beat hoort? Probeer je thuis coole moves uit op je hoofd of handen? Dan is breakdance misschien wel iets voor jou! Deze dansstijl is onderdeel van de hiphopcultuur en ontstond in de jaren ’70 in de buitenwijken van New York. Het is een combinatie van dans, creativiteit, techniek en muzikaliteit. Breakers halen ook inspiratie uit vechtsport en acrobatiek. Je leert staande dansmoves en bewegingen dicht bij de grond. Sixstep, freeze, footworks, spins….alles komt aan bod.

 

DE LES

De les duurt 75 minuten en is opgebouwd uit een klassikaal gedeelte en op het einde werk je individueel of in groepjes aan je creativiteit of daag je elkaar uit. Voor je het weet verzin je je eigen moves!

 

CULTUUR

Bij breakdance hoort een inspirerende cultuur. Breakers juichen elkaar toe, geven elkaar tips, zijn elkaars mentor. Het dansen is een creatieve uitlaatklep waar positiviteit, eenheid en plezier voorop staan. Je leert jezelf uit te drukken door middel van beweging en dat is goed voor je zelfvertrouwen, kracht en creativiteit.

 

Leeftijd: 8+

Leraar: Krijn Holland – Bboy Krino

Tijdstip: maandag 18.00-19.15h

Meld je aan voor een gratis proefles!

Contact/info: info@morningcoffeerecords.com

 

Krijn Holland

Www.024breaks.nl