BHV cursus collega’s

Op zaterdag 17 november zijn we met 10 collega’s op BHV cursus geweest bij Berki brandbeveiliging in Wijchen. Na de ontvangst gingen we aan de gang met brandveiligheid en ontruiming. Het theoretische gedeelte werd luchtig gebracht en zat vol met praktijkvoorbeelden. Het laatste uur hebben we staan blussen en zijn we diverse branden te lijf gegaan met verschillende blusmiddelen.

Na een uitgebreide lunch hebben we het gehad over levensreddende handelingen.Tijdens de voorstelronde kwam het gesprek op veel voorkomende EHBO handelingen en we gingen daar dan dieper op in. Hierna is veel tijd gestoken in het reanimeren in combinatie met de AED. Al met al was het een zeer leerzame maar ook geslaagde dag en is er voor iedereen veel duidelijk geworden op het gebied van Brand, ontruiming en EHBO. Hopelijk hebben we het nooit nodig maar we zijn er klaar voor om te handelen indien nodig.

Marc de Bruijn (beheerder)